Plantemad: Spar på kødet – men slip for kedelige retter

277
SHARE
Grøntsager

Mange af os har et ønske om at spise mindre kød, for vi ved efterhånden en del om, at det ikke er så godt for miljøet. Mange begrænses dog af tanken om, at det er utrolig dyrt og besværligt at lade grøntsagerne få mere plads på middagsbordet og tallerkenen. Men det behøver det langt fra at være. Så hvis du gerne vil lade kødet vige pladsen for de plantebaserede proteinkilder, eller hvis du leger med tanken om at spise vegansk – måske bare et par dage om ugen – så er der masser af inspiration at hente i Mia Gardums første kogebog ”Plantemad”.

Frugt og grønt efter de fire årstider

Her får du nemlig serveret grønne måltider i alle afskygninger og til hele året. Bogen er delt op efter årets fire årstider, så du kan spise efter sæson, skåne pengepungen og få så friske råvarer som muligt til madlavningen. Der er alt fra lette snacks og friske forretter til mættende hovedretter og desserter samt andre søde sager, der stiller sukkertrangen. Der er tilmed et afsnit, der hedder ”De små hurtige hverdagsvidundere”, hvor du blandt andet finder opskrifterne på forskellige slags plantemælk, dips og andre ting, der er gode at have stående i køleskabet og går til de fleste måltider. Men det bedste af det hele er, at retterne hverken er komplicerede eller kræver en lang række ingredienser, som er mere eller mindre umulige at finde i et almindeligt supermarked. I kogebogen finder du blandt andet opskrifter på chili sin carne, lasagneruller og regnbuesalat samt søde sager som bananis og havregrynskugler – selvfølgelig lavet af naturlige og sundere ingredienser.

En personlig og æstetisk kogebog

Ikke nok med de i alt 89 inspirerende og lækre retter, som er plantet i bogen; du får også masser af information om de mange fordele ved at spise plantebaseret og et kig ind Mias køkken- og køleskab, som indeholder masser af lækre basisvarer. Og så kommer hun med gode tips til, hvad du kan gøre, når du skal starte med at spise plantebaseret samt en oversigt over, hvilke frugter og grøntsager, der er i sæson måned for måned.

Generelt er bogen ret personlig af en kogebog at være. Alle kapitlerne starter ud med en form for kort essay, hvor Mia deler ud af sine tanker omkring sund livsstil og minimalisme i hverdagen. Mia tager dig også med på sin rejse fra at spise konventionelt til vegansk – uden at være frelst. Ændringen har nemlig haft en enorm indvirkning på hendes helbred og velvære.

Plantemad er desuden utrolig æstetisk. Mia og hendes forlag var inspireret af mode- og livsstilsmagasiner og ønskede, at layoutet skulle minde en smule om det, man ser i en coffee table book. Derfor er der foræret hele sider til nærfotograferede råvarer, som er særligt fotogene. Man får virkelig lyst til at bladre i bogen og lade sig inspirere af de mange flotte former og farver.

Pris: 329,95 (Saxo)