Matchfixeren: Brett Forrests fokus på urent trav

363
SHARE
Penge

Brett Forrest er en amerikansk journalist, som blandt andet har skrevet for National Geographic, The New York Times Magazine og Vanity Fair. Han har rapporteret fra mere end 40 lande, og hans artikler er blevet oversat til mere end 30 sprog. Han har været udstationeret til Rusland, Ukraine, Brasilien og andre lande. Nu sætter han fokus på matchfixing.
»Underholdende og øjenåbnende bog« – 5 hjerter i Politiken

Organiseret kriminalitet: Fup for svimlende beløber


Matchfixing er en global kæmpeforretning, som desværre også er fyldt med kriminalitet. I bogen ”Matchfixing” skildres det komplicerede væv af online-betting og transaktioner, hvor matchfixere i ledtog med kinesiske mafiakarteller fupper sig til svimlende summer; flere billioner af dollars. Det er på trods af, at efterforskere anslår markedet til at omsætte for 1 trillion årligt. Bogen forklarer, hvor svært det er at komme ind bag facaden, når der er store forbryderkarteller på spil. De lægger sig nemlig så tæt op af de officielle regler, som man overhovedet kan, og derfor er de ikke sådan lige at gennemskue.

I løbet af de seneste 15 år er matchfixing blevet en af de mest profitable former for organiseret kriminalitet, og det får selv narkobander til at skifte narkoen ud med matchfixing. Brett Forrest afdækker den dystre underverden fyldt med skandaler, som først er begyndt at vise sig de seneste år. Kriminaliteten begyndte at vise sig for omverdenen, da en af de store formodede bagmænd fra Singapore, Vincent Tan, sidste år blev pågrebet. Konsekvenserne for de indblandede er ikke små: I fortællingen får du nemlig også et indblik i, hvordan flere grundet gambling er nødsaget til at flytte ud af deres land og forlade familie og venner tilbage. En del ender sågar med at blive hjemløse, eller endnu værre; slået ihjel.

Link: 888sport bonus (åbner i nyt vindue)

Letlæselig bog om alvorligt emne

Bogen er velskrevet og letlæselig og spiller på drømmen om hurtige penge. Således formår Brett Forrest rent faktisk at skildre lidenskaben for at gamle – også selvom det ikke har noget som helst at gøre med lidenskaben for fodbold. Bogen er nem at forså, også selvom man ikke har noget kendskab eller forhold til fodbold. Selvom der bliver præsenteret en del personer, og der er mange detaljer, så præsenteres de altid på en måde, så læseren kan følge med og holde styr på trådene.

Link: Læs mere på Brett Forrests egen hjemmeside